Freeformer

V roce 2014 poprvé v české republice představila německá společnost ARBURG zcela novou 3D tiskárnu s názvem Freeformer. Jedná se o vůbec první stroj, který je schopný tisknout přímo z plastového granulátu, což přináší nejen finanční úsporu a široké materiálové možnosti ale tato technologie má také ekologický přesah.

 

arburg_freeformer

 

Princip Freeformeru je odlišný od dosud známých 3D tiskáren založených na technologii FDM. Společnost Arburg sází na více než padesátileté zkušenosti z vývoje a výroby vstřikolisů a své poznatky ve značné míře přenáší do světa aditivní výroby. Freeformer je vybaven technologií nazvanou AKF (Arburg plastic freeforming), která spočívá ve vstřikování drobných kapiček plastové taveniny, což zaručuje jednak lepší homogenitu a jednak odlišné uspořádání vláken výtisku, díky tomu se snižují tendence kroucení výsledného modelu v průběhu chladnutí.

 

freeformer1

 

Freeformer má volitelný průměr trysky od 0.15, 0.2 a 0.25mm, lze tedy pracovat jak v režimu vysokého rozlišení tak hrubého rychlého konceptu. Rozlišení kroku v ose XaY je díky použití lineárního motoru v toleranci +- 0.002mm. Tisková plocha poskytuje prostor 230×130.250mm a je vyhřívaná uzavřeným vzduchovým okruhem až do 120°C. Maximální teplota taveniny je až 350°C. Samotná tavenina je vstřikována pod tlakem 500-1300barů.

Freeformer je vybaven dvěma tryskami pro tisk vymyvatelných podpor, nebo vícekomponentního tisku. Problém nejsou ani pružné materiály v kombinaci například s ABS nebo jiným termoplastem.

artikelen_fotos_7328_800

Další výhodou této technologie je možnost vytvářet i poměrně malé detaily. Freeformer je schopen reálně vytvořit bod. Klasické FDM systémy tuto schopnost zpravidla nemají a vždy vytvoří pouze krátkou úsečku.

Strukturou povrchu může výtisk z Freeformeru částečně připomínat výtisk z 3D tiskárny založené na sintrování plastového prášku, s tím rozdílem, že cena výtisku z freeformeru je mnohonásobně nižší, díky ceně a dostupnosti vstupního materiálu.

Díky použité technologii dosahují výtisky z Freeformeru 80 až 95% pevnosti vstřikolisovaného dílce. Technologie je tedy vhodná pro tisk funkčních dílů nebo prototypů s vlastnostmi velmi blízkými reálně vyrobeným výrobkům.